РФ може кинути неготове угруповання з Білорусі на Київ на забій, щоб відтягнути українські сили зі сходу - Арестович

Радник Офісу президента Олексій Арестович назвав вкиданням та тактикою психологічного терору інформацію про наступ з Білорусі, що нібито може статися невдовзі. Про це Арестович заявив у ефірі Фейгін LIVE.

"Ми розуміємо, що це вкид. Білоруське угруповання не готове. Вони здійснюватимуть елементи тиску. Сьогодні пройшла інформація, що "білоруська армія нанесла на машини літеру К – Київ. Боже, який жах і так далі, і так далі". Це елемент психологічного тиску. І його спробують поєднати з повітряними ударами, скоріш за все. І наганяти жаху та страху, темряви до Нового року, щоб зіпсувати нам Різдво і Новий рік. Продовжують тактику психологічного терору. Але ми клали на неї ікс. От ікс клали ми на це все", – наголосив Арестович.

На його думку, на білорусько-українському кордоні можливі провокації в декількох місцях, щоби створити ілюзію великого наступу.

"Можна сказати так делікатно, що, звісно, там є ці 11 тисяч військ, і потрошки вони туди перекидають танчики, піхоту. Там з'явилися ПВКашники в кількості кількох десятків, можливо, кількох сотень людей. Можливі провокації. Можливий захід із північного кордону, промацування. Можливі провокації в декількох місцях північного кордону, щоб ми тримали війська, не відходили, ну і – створити ілюзію, паніку в народу – що "це тільки початок великого наступу". От вони зайшли на 2 кілометри, постріляли чи спробували зайти, ми вступили в бій, відігнали. Але це означає що? Що "прощупують", що "не сьогодні-завтра" підуть, а-я-яй!" – зазначив радник голови ОП.

Водночас він допустив, що в найбожевільнішому разі, окупанти кинуть це неготове угруповання "просто на забій у напрямку Києва, щоб ми їх перемололи, але щоб не дати цим силам, які будуть перемелювати, перекинути на схід".

Нагадаємо, колишній командувач сухопутних військ та екс-заступник міністра оборони Польської Республіки генерал Вальдемар Скшипчак припустив, що Росія може об'єднати наступи з Півночі з наступами на Сході.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті