Резніков розповів партнерам із ЄС, що потрібне Україні для контрнаступу насамперед

У рамках підготовки до контрнаступальної операції Силам оборони України потрібна важка техніка і підготовлені солдати. Про це 31 березня повідомила пресслужба Міноборони з посиланням на Олексія Резнікова.

"Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. Однак ми готуємося до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені в проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдатів до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", - сказав міністр оборони.

З такою заявою Резніков виступив під час зустрічі з делегацією Комітету ЄС з питань політики і безпеки на чолі з Дельфіною Пронк. Крім цього, міністр оборони розповів європейським союзникам про поточний стан справ на передовій.

Резніков подякував іноземним партнерам за солідарність ЄС з Україною з перших днів повномасштабного вторгнення і надання допомоги в політичній, економічній, військовій та гуманітарній сферах.

"Головною загрозою для НАТО є Росія. І тільки Україна на практиці знає, як боротися з ворогом усього цивілізованого світу. Тому набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної архітектури безпеки", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олексій Резніков показав нові зразки техніки для десантних підрозділів.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті