Резніков розповів партнерам із ЄС, що потрібне Україні для контрнаступу насамперед

У рамках підготовки до контрнаступальної операції Силам оборони України потрібна важка техніка і підготовлені солдати. Про це 31 березня повідомила пресслужба Міноборони з посиланням на Олексія Резнікова.

"Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. Однак ми готуємося до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені в проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдатів до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", - сказав міністр оборони.

З такою заявою Резніков виступив під час зустрічі з делегацією Комітету ЄС з питань політики і безпеки на чолі з Дельфіною Пронк. Крім цього, міністр оборони розповів європейським союзникам про поточний стан справ на передовій.

Резніков подякував іноземним партнерам за солідарність ЄС з Україною з перших днів повномасштабного вторгнення і надання допомоги в політичній, економічній, військовій та гуманітарній сферах.

"Головною загрозою для НАТО є Росія. І тільки Україна на практиці знає, як боротися з ворогом усього цивілізованого світу. Тому набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної архітектури безпеки", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олексій Резніков показав нові зразки техніки для десантних підрозділів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті