Реакція в РФ на витік документів свідчить про страх перед українським контрнаступом - ISW

Витік секретних документів США, а точніше, реакція на неї з боку російських пропагандистів та Z-блогерів, свідчить про страх перед українським контрнаступом. Про це йдеться в черговому зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW), - повідомляє Бі-бі-сі.

Згідно зі звітом ISW, в основному прихильники війни відреагували на витік із тривогою, що свідчить про страх, що зберігається в російському інформаційному просторі перед запланованим українським контрнаступом.

Автори зазначають, що не хочуть судити про автентичність опублікованих документів (як ми писали раніше, мабуть, частина з них була відредагована, щоб применшити втрати росії та перебільшити втрати України), а оцінюють лише реакцію на них у росії.

У той час, як кілька впливових російських військових блогерів назвали документи фальшивими, вони одразу зосередилися на версії, що йдеться про дезінформацію, вкинуту, щоб заплутати російське військове командування.

Один із них заявив, що витік документів може бути частиною більш масштабної кампанії України з дезінформації напередодні контрнаступу. Інший нагадав про історичні прецеденти поширення хибної інформації перед раптовим наступом.

Таким чином, роблять висновок експерти ISW, стаття New York Times про витік продемонструвала масштаб нервової напруги у російському інформаційному просторі. Реакція на опубліковані документи свідчить, що блогери, що пишуть про війну, все частіше переглядають обґрунтованість власних оцінок і припущень у тому, що стосується українського контрнаступу, і в цілому свою здатність прогнозувати дії українських військових.

Як повідомлялося, у соцмережі "злили" документи США та НАТО про підготовку контрнаступу України.

Пізніше три офіційні особи США на умовах анонімності заявили агентству Reuters, що, швидше за все, росія або проросійські елементи стоять за витоком кількох секретних військових документів США, які були спочатку відредаговані для зменшення цифр російських втрат, а потім опубліковані в соціальних мережах.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті