Рашисти змінили тактику на Бахмутському напрямку і за добу завдають 180–200 ударів із артилерії – Череватий

Епіцентром війни росії проти України залишається Бахмутський напрямок. Про це 28 листопада в ефірі "Еспресо" повідомив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, на цьому напрямку російські окупанти діють найагресивніше – проводять атаки і вогневі удари.

"У середньому ворог завдає десь 180– 200 ударів на добу з артилерії. Противник і надалі намагається штурмувати наші позиції. Є розмитість ґрунтів, тому ворог змінив тактику. Окупанти не завжди можуть використовувати танки, бронетранспортери чи бойові машини піхоти", – сказав Череватий.

Росіяни намагаються просочуватися до позицій ЗСУ меншими групами, додав він.

"В умовах туману ускладнюються дії ЗСУ. Але українські захисники знаходять варіанти боротьби з ворогом. ЗСУ знищують ворога, використовуючи безпілотники та інші засоби. Армія РФ щодоби зазнає великих втрат. Головне, що ворогу не вдається прорвати нашу лінію оборони", – зазначив Череватий.

Як повідомлялося раніше, дії ЗСУ під Вугледаром зірвали плани РФ на захоплення міста.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті