Рашисти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ по Україні за добу – Генштаб

Російські війська здійснили понад 100 обстрілів з РСЗВ, завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів по об’єктах на території України за останню добу. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 6:00 30 вересня.

"За минулу добу російські окупанти завдали 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на таких напрямках:

на Сіверському – в районах населених пунктів Сеньківка і Соснівка Чернігівської області та Нововасилівка і Павлівка Сумської області;

на Слобожанському – в районах населених пунктів Петропавлівка та Курилівка;

на Краматорському – в районах населених пунктів Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва та Озерне;

на Бахмутському – в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне та Майорськ;

на Авдіївському – в районах населених пунктів Тоненьке, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Зазначається, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій противник не вів.

"Обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано в районах населених пунктів Новопіль, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Микільське, Залізничне, Зелений Гай, Дорожнянка та Новоукраїнка", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад п’ятдесяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

"Зокрема, Архангельське, Білоусове, Сухий Ставок, Широке, Безіменне, Квітневе, Іванівка, Зоря, Ольгине, Лимани, Благодатне, Правдине, Мирне та Олександрівка", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що рашисти за добу обстріляли Кривий Ріг, Миколаїв та ще понад 26 міст.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті