Путін особисто відхилив заперечення ФСБ, щоб обміняти азовців на Медведчука - Washington Post

Президент РФ путін не дослухався попередження своїх силовиків про те, що обмін полонених захисників "Азовсталі" на Віктора Медведчука викличе негативну реакцію серед його прихильників. Про це повідомляє BBC News із посиланням на Washington Post 1 жовтня.

Як повідомляється, у Washington Post вийшла стаття, в якій американські та українські джерела розповіли, що путін не прислухався до попередження про те, що обмін 215 полонених, включаючи 10 іноземців та п'ять командирів, які здалися в полон на "Азовсталі", на Віктора Медведчука та 55 росіян з українського полону, що спричинило шквал негативу серед прихильників російського президента.

"Показово, що путін вважав за краще обміняти свого прихильника і одного з довгострокових маріонеток в Україні, Медведчука, на героїв Маріуполя. В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в москві дуже багато хто з огидою побачив, що для путіна дійсно важливо" , - сказав газеті одне з американських джерел.

Зі статті також випливає, що посередником у переговорах виступали Роман Абрамович та саудівський спадкоємець принц Мохаммед бін Салман. Для обох основним мотивом була можливість покращити свої відносини із країнами Заходу, кажуть джерела газети.

Нагадаємо, Україна повернула з полону 200 військовослужбовців в обмін на Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті