Путін запевняє, що в Росії не 1937 рік. Він нічого не знає про репресії за пости в соцмережах

Президент РФ Володимир Путін заявив, що йому не відомі імена представників російської інтелігенції, яких заарештували і віддали під суд нібито за "виправдання тероризму". Так він відповів на запитання одного з російських журналістів.

Як приклад жорстоких репресій проти "іноагентів", журналіст назвав соціолога Бориса Кагарлицького (порушено справу про виправдання тероризму за пост про вибух на Керченському мосту) і театрального режисера Євгенію Беркович (її звинувачують за статтею про виправдання тероризму через спектакль про росіянок, завербованих терористичним угрупованням "Ісламська держава"). "Чи не нагадує це 1937 рік", - досить несподівано запитав завжди лояльний до влади редактор "Коммерсанта" Андрій Колесников. 

Відповідь Путіна, навпаки, була очікуваною. "У нас 2023-й, і РФ перебуває у стані збройного конфлікту із сусідом. Я думаю, що певне ставлення до тих людей, які завдають нам шкоди всередині країни, має бути. Я можу чесно сказати: я не знаю навіть, про кого ви говорите. Я прізвища ці чую вперше...", - заявив російський диктатор.

Він традиційно перевів стрілки на Україну.  "На Україні за це розстрілюють... Там убили кілька людей, тільки-но вони відкрили рот", - видав він черговий фейк.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті