Псевдопрокурори з міст, окупованих з 2014 року, почали працювати на рашистів на півночі Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Щастинської окружних прокуратур чотирьом жителям Луганської області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 30 липня.

"За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення керівництво окупаційних органів влади почала створювати "районні прокуратури", що входять до так званої "генпрокуратури ЛНР", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в такий спосіб окупанти формують у місцевого населення уявлення про функціонування фейкових правоохоронних органів.

Як уточнюється в повідомленні, з березня по травень 2022 року підозрювані призначені в районні підрозділи незаконно створеної "генпрокуратури ЛНР".

Наразі двоє з них – мешканці Луганська – обійняли посади прокурорів у так званій "прокуратурі Біловодського району генпрокуратури ЛНР". Мешканець окупованого Довжанська погодився на пропозицію окупантів спочатку виконувати обов’язки, а пізніше очолити так звану "прокуратуру Новоайдарського району генпрокуратури ЛНР". Ще один підозрюваний – мешканець Молодогвардійська – працюватиме у окупаційній "прокуратурі Марківського району генпрокуратури ЛНР".

Уточнюється, що підозрювані – колишні прокурори Луганщини, які у 2014 році залишилися на тимчасово окупованій території. Наразі у своїй діяльності псевдопрокурори підтримують дії держави-агресора, впроваджуючи на території громад проросійське законодавство.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині колаборантів серед керівного складу дуже мало.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті