Причетному до депортації українців екс-заступнику колонії під Херсоном повідомили про підозру

Екс-заступнику Голопристанської колонії повідомили про підозру в депортації людей з України. Він допоміг депортувати майже 2000 осіб із Херсонської області. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника - начальнику відділу "Голопристанської виправної колонії № 7" за фактом депортації та примусового переміщення понад 1700 осіб. Всі вони за вироками судів були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань Херсонської області", - йдеться у повідомленні..

За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації Херсонської області перейшов на бік ворога. Після чого був призначений керівником незаконно створеної окупантами Голопристанської установи виконання покарань.

На цій "посаді" підозрюваний забезпечував тимчасове розміщення на території колонії засуджених, які були привезені з інших виправних установ правобережжя Херсонщини, звідти їх на спецавтівках вивозили до аналогічних установ, розташованих в РФ та на тимчасово окупованих територіях України.

Таким чином, восени 2022 року за наказом вищого керівництва підозрюваний разом із працівниками пенітенціарної системи росії сприяв незаконному переміщенню понад 1700 осіб.

Наразі йому загрожує позбавлення волі строком на 12 років.

Як повідомлялося, на Херсонщині начальника колонії звинуватили у співпраці з РФ і депортації понад 1700 осіб.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті