На Херсонщині начальника колонії звинуватили у співпраці з РФ і депортації понад 1700 осіб

Ексначальник "Північної виправної колонії №90" отримав заочну підозру через депортацію понад 1700 осіб під час окупації Херсонської області. Про це 4 липня у Facebook повідомив Офіс генерального прокурора.

"Депортація понад 1700 осіб із Херсонщини - екскерівник херсонської колонії підозрюється в порушенні законів та звичаїв війни. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому начальнику "Північної виправної колонії №90" заочно повідомили про підозру", - повідомили правоохоронці.

Усі депортовані громадяни були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань на окупованій території Херсонщини. Зазначається, що з самого початку окупації чоловік перейшов на бік ворога.

Надалі він обійняв посаду так званого "начальника Управління служби виконання покарань по Херсонській області". На цій посаді підозрюваний керував незаконним переміщенням осіб, які утримувалися в установах кримінально-виконавчої служби.

Упродовж жовтня-листопада минулого року до колоній РФ та тимчасово окупованих територій України було депортовано понад 1700 осіб. Зокрема, їх незаконно вивезли з колоній Херсонської області та Снігурівської колонії Миколаївської області із застосуванням примусу на спецавтомобілях.

Наразі українській стороні вдалося встановити місця перебування 43 вивезених, доля інших залишається невідомою. Екс-начальника колонії підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупаційному "прокурору" Рубіжного, який переслідує українських патріотів, загрожує до 15 років ув'язнення.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті