Прокуратура повідомила про підозру "журналістці" з Маріуполя, яка прославляє росію та звинувачує ЗСУ у руйнуванні міста

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 21-річній ексмедійниці, яка виступала на федеральних каналах за підтримку росії, заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Телеграм 30 жовтня.

"У своїх сюжетах підозрювана прославляє російських військових, називаючи їх "захисниками". Натомість Збройні Сили України вона звинувачує в обстрілах міста і вбивствах мирних громадян, що не відповідає дійсності", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури, після року старанної роботи "журналістку" підвищили до "провідного продюсера інформаційних програм телеканалу "Маріуполь 24".

Крім того, дівчина встигла спробувати себе в якості "ведучої" однієї з рубрик в програмі "СоловьёвLIVE" та відвідує ефіри різних російських регіональних та федеральних телеканалів як запрошена гостя.

"Там вона розповідає про радість маріупольців від "воз’єднання з росією" та нові кар’єрні перспективи "медійників" з окупованої Донеччини", - повідомили у обласній прокуратурі.

У Донецькій прокуратурі додали, що максимальне покарання за її "діяльність" – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

У повідомленні прокуратури немає прізвища, але фото колаборантки опублікувало СБУ у Донецькій та Луганській області. Сайт 0629 повідомив, що мова йде про Ксенію Місюревич.

Як повідомлялось раніше, керівниця "гостелерадиокомпании ЛНР" Прасолова отримала підозру від СБУ, пропагандистці загрожує до 12 років ув'язнення.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті