Проєкт "Українська весна" розпочне у вересні новий культурний сезон у Франції

Проєкт «Українська весна» за підтримки Українського інституту та посольства України у Франції розпочинає у вересні новий сезон, який познайомить французьку публіку з сучасним українським культурним контекстом. Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Українського інституту.

«З вересня до лютого 2023 у рамках «Української весни» відбудеться близько 50 подій: лекцій, дискусій, кінопоказів, концертів, перформансів, літературних читань тощо. Кожна з них передбачає залучення аудиторії онлайн чи наживо», - поінформували в Українському інституті.

Зазначається, що мета «Української весни» – забезпечити якісний український контент у французькому експертному культурному полі, розширити фахові дискусії щодо історії та культури України і засобами культури і мистецтва спростувати хибні уявлення французів про Україну.

Програма нового сезону, зокрема, включає три виставки українського сучасного мистецтва, шість нетворкінгових зустрічей для представників сфери культури з України та Франції за напрямками музейна справа, пам’яткоохоронна сфера, кураторство сучасного мистецтва, журналістика, освіта у сфері культури, книжкова сфера.

Цієї осені події «Української весни» відбудуться не лише на базі Українського культурно-інформаційного центру в Парижі, а також на партнерських майданчиках.

На новий сезон запланована співпраця з французькими інституціями Centre Georges Pompidou, Sorbonne Université, Palais de Tokyo, Musee d’Orsay, CNL, Inalco, Académie de Paris, Institut Français тощо.

Українську культуру представлятимуть:

Щербенко Арт Центр;


ЄрміловЦентр;

Харківський літературний музей;

Український інститут книги;

Мистецький арсенал;

Одеський художній музей;

Львівська академія мистецтв тощо.
Проєкт «Українська весна» є ініціативою Українського інституту в партнерстві з посольством України у Франції. Він здійснюється за підтримки Благодійного фонду Dofa Fund та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Проєкт, який був започаткований на волонтерських засадах, розпочався навесні. Він продемонстрував, що може задовольнити запит на знайомство з сучасною українською сучасною культурою, а також протидіяти російській пропаганді у Франції.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті