Російський експерт, який проговорився про іранські дрони, прямо заявив, що у нього "погано з мозком"

Член громадської ради при міноборони РФ Руслан Пухов прокоментував свій виступ у програмі на РБК ТВ, що розлетівся по соцмережах. У ньому він проговорився про іранські дрони, - повідомляє Бі-бі-сі.

Як повідомлялося, не знаючи, що він уже в ефірі, Пухов попросив ведучих не загострювати уваги на іранських дронах-камікадзе, які використовуються в Україні (про це заявляє Київ та Захід, проте росія завзято заперечує). "Сильно лодку раскачивать не будем. Поэтому я очень прошу вас сильно на этих иранских.., потому что это классика истории "жопа есть, а слова нет", да? Мы все знаем, что они иранские, но власти не признают...", - сказав тоді Пухов. 

Після того, як відео з визнанням експерта широко розійшлося в соціальних мережах, експерт міноборони заявив, що не пам'ятає події, пояснивши це наслідками коронавірусу.

"Не пам'ятаю, щоб таке говорив, напевно, це якась постановка. Напевно, було, а може, не було. Не пам'ятаю, на жаль. Давно було діло. Після ковіда погано з мозком", - сказав Пухов виданню "Підйом".

"Бі-бі-сі" нагадує, що москва та Тегеран заперечують, що росія стала застосовувати закуплені у Ірану дрони-камікадзе "Шахед-136" для атак на українські міста. У російській армії ці безпілотники називають "Герань-2".

Українська влада неодноразово заявляла, що готова надати докази тим країнам, які все ще сумніваються у застосуванні росією іранських БПЛА.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг говорив, що в альянсі немає сумнівів щодо причетності Ірану до постачання. Раніше сьогодні комісія Європейської ради у рекордно короткі терміни узгодила та затвердила пакет санкції щодо Ірану за постачання росії дронів, - зазначається у повідомленні.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті