Президент Латвії підтримав анулювання віз для росіян, які підтримують війну

Латвія має переглянути видані посвідки на проживання та візи для росіян, які підтримують агресію РФ. Про це 13 серпня заявив президент Латвії Егілс Левітс, повідомляє Delfi.

"Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їх невиправдана щедрість у видачі посвідок на проживання російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створили ризики безпеки та сприяли двомовності. Настав час провести ревізію наслідків цієї невдалої та небезпечної політики", - заявив глава держави.

За словами Левітса, влада Латвії також повинна відмовити у видачі посвідок на проживання тим жителям країни, які в майбутньому приймуть російське громадянство. Після цього їм доведеться покинути Латвію.

Також латвійський президент наголосив, що росія завжди буде імперською загрозою для сусідів і зазначив – його країна не видає туристичні візи росіянам із 24 лютого. Проте вони продовжують прибувати до країни із візами країн Шенгенської зони.

"Вважаю, що Латвії разом із Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами-однодумцями потрібно висунути вимогу надалі вже на рівні Європи перервати видачу туристичних віз громадянам росії. Це було б додатковою санкцією проти росії", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський закликав Захід повністю закрити кордони для росіян.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті