Президент Ірану заявив, що "проти війни в Україні" і готовий до "посередництва"

Президент Ірану Ебрагім Раїсі заявив, що він проти війни в Україні і запропонував своє посередництво до врегулювання ситуації. Про це він сказав на зустрічі в рамках початку тижня Генасамблеї ООН, - пише www.newsweek.com.

Серед багатьох тем, яких торкнувся Раїсі, як зазначає видання, "була позиція Тегерана з приводу триваючої війни в Україні, де Іран звинувачують у постачанні Росії боєприпасів для безпілотників, званих також "дронів-смертників", що виявилися руйнівним доповненням до арсеналу Москви".

"Аїсі заявив, що не було представлено жодного документа, що підтверджує твердження про те, що Іран постачав Росії таку зброю з моменту початку конфлікту більше ніж півтора року тому", - йдеться в повідомленні.

Глава Ірану також заявив, що "ми проти війни в Україні, і крапка", і запропонував свою допомогу в припиненні бойових дій.

"Ми неодноразово заявляли, що готові виступити посередниками для припинення бойових дій між Російською Федерацією та Україною", - сказав Раїсі, при цьому він звинуватив США у військовій допомозі Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті