Президент Фінляндії заявив, що продовжить надавати військову підтримку Україні, незважаючи на ситуацію на кордоні з росією

Фінляндія, як і раніше, має намір продовжувати надавати військову підтримку Україні, незважаючи на ситуацію на кордоні. Про це заявив президент республіки Саулі Нійністьо 20 листопада, пишуть росЗМІ. 

"У мене немає жодних підстав вважати, що ми не будемо продовжувати в тому ж дусі. Звичайно, нам слід стежити за ситуацією на кордоні. У нас дійсно протяжний кордон, захист якого ми повинні підтримувати в хорошому стані. Але у нас залишається можливість продовжувати допомагати Україні, і ми продовжуватимемо це робити", - сказав Нійністьо.

Він нагадав, що влада Фінляндії минулого тижня повідомила, що має намір передати Києву 20-й пакет військової допомоги приблизно на 100 млн євро. 

Раніше повідомлялося, що в суботу, 18 листопада, у Фінляндії попросили притулок 67 осіб, які перейшли через кордон із росією. Фінські прикордонники зазначають, що принаймні деякі з прохачів притулку були "виштовхнуті через кордон" проти їхньої волі.

Як сказав начальник прикордонного пункту Йоуко Кіннунен, люди, які вчора перейшли кордон, поводилися агресивно щодо російської прикордонної влади, коли їх "виштовхували від російського прикордонного посту в бік Фінляндії", а потім зачинили за ними ворота, тому повернення на російську територію стало неможливим.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті