Передумови для справжнього перелому у війні складуться до кінця весни - Петро Черник

Передумови для справжнього перелому у війні складуться до кінця весни, коли російський військово-промисловий комплекс по-справжньому почне буксувати. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів військовий експерт Петро Черник.

"Я ще раз повторю свою позицію, що передумови для справжнього перелому складуться до кінця весни, коли їхній військово-промисловий комплекс, який уже став на шлях деградації, по-справжньому почне буксувати. Поки що у них багато всякого мотлоху у вигляді 100 млн автоматів "Калашнікова", 37 млн гвинтівок "Мосіна", 1,5 млн протитанкових гранат РПГ-18 "Муха", кілька мільйонів пістолетів "Макарів", мільйона кулеметів ДШК", - розповів він.

За його словами, для російського керівництва людина не має жодної цінності, вони готові відправляти солдатів у бій без бронежилетів та касок

Крім того, військовий експерт загалом я поділяє точку зору, що ЗСУ звільнять усю Україну, включаючи Крим, до літа 2023 року.

"Але війна – це дуже складне явище. Як казав італійський мислитель та політичний реаліст Нікколо Макіавеллі, війни починають, коли хочуть, а закінчують, коли можуть. Швидше за все, навесні у росіян розпочнуться справжні проблеми із технікою. І тоді у нас можуть бути всі шанси. Але не варто забігати наперед та піднімати планку очікувань. Реалізм – наш спосіб перемоги, не можна викривляти реальність, це небезпечна ілюзія, яка може вбити нас", - вважає Петро Черник.

Як повідомлялося раніше, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Крим буде звільнений до кінця весни.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті