Повідомлено про підозру трьом колаборантам із "адміністрації ЛНР" у Лисичанську, серед яких військовий злочинець

Служба безпеки України повідомила про підозри ще трьом рашистським призначенцям в "адміністрації" окупованого ворогом Лисичанська. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 27 березня.

"СБУ задокументувала дії ще трьох ворожих поплічників у Лисичанську, серед яких заочно засуджений військовий злочинець", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що військовий злочинець заочно засуджений до 10 років позбавлення волі. До 2014 року фігурант обіймав одну з керівних посад у ГУ ДСНС у Луганській області. Потім перейшов на бік російсько-терористичних формувань, брав участь у бойових діях проти сил АТО й "дослужився" до посади "першого заступника начальника штаба 2-го окремого танкового батальйону 2 АК ЛНР". У 2016 році слідство СБУ оголосило його у загальнодержавний розшук за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Уточнюється, що наприкінці 2021 р. чоловік був заочно засуджений до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за вчинення тяжких злочинів у складі злочинної організації "Казачья национальная гвардия всевеликого войска донского". Доведено, що у 2014 році учасники злочинної спільноти нападали на місцевих мешканців та відбирали у них майно, викрадали людей, незаконно позбавляли їх волі, били, знущались, примушували рити окопи та зводити для бойовиків фортифікаційні споруди.

Суд визнав фігуранта винним у порушенні законів та звичаїв війни, у створенні та керівництві злочинною організацією, вчиненні розбою, незаконному заволодінні транспортним засобом, незаконному позбавленні волі людини, створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, незаконному поводженні за зброєю (ч. 2 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст.187, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 70 КК України).

До початку широкомасштабного вторгнення злочинець переховувався на тимчасово окупованій території. У вересні 2022 року завдяки зв’язкам з окупаційною верхівкою Лисичанська ця особа знов опинилася у керівному кріслі. Злочинця призначено "начальником Лисичанского государственного пожарно-спасательного отряда МЧС и ликвидации последствий стихийных бедствий ЛНР".

Уточнюється, що двоє інших окупаційних "високопосадовців" Лисичанська – колишній монтер провайдерської фірми та ексспівробітник ДСНС. Від рашистів вони також отримали керівні посади – "начальника отдела внутренней политики администрации г. Лисичанска ЛНР" та «начальника пожарно-спасательной части г. Лисичанск МЧС ЛНР".

СБУ повідомила правопорушникам про підозру в колабораційній діяльності – за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, передбачено покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскаціє майна.

Раніше повідомлялось, що п’ять зрадниць з Луганщини в якості "гонорару за референдум" отримають до 10 років ув’язнення.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті