П’ять зрадниць з Луганщини в якості "гонорару за референдум" отримають до 10 років ув’язнення

П’ять мешканок Луганської області предстануть перед судом за організацію псевдореферендуму в Лисичанську та Станиці Луганській. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура 17 березня.

"За процесуального керівництва Лисичанської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області заочно повідомлено про підозру п’ятьом громадянкам України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у вересні 2022 року п’ятеро мешканок Луганщини брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території регіону.

Уточнюється, що троє з них – жительки міста Лисичанськ. Вони були так званими "членами дільничних виборчих комісій" в місті, а одна очолила таку "комісію" та залучала до протиправної діяльності інших осіб. Ще двоє підозрюваних – мешканки смт Станиця Луганська, були так званими "членкинями територіальних виборчих комісій".

Підкреслюється, що фігурантки особисто складали списки виборців, видавали так звані "бюлетені" для голосування, вели їх підрахунок та складали протоколи голосування.

"Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук, – сказано в повідомленні. – Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що колаборантка із Сєвєродонецька, яка "зливала" позиції ЗСУ отримала 15 років позбавлення волі.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті