Повертаємося додому з новими оборонними пакетами - Зеленський підбив підсумки свого турне Європою

Президентське турне Європою дасть змогу Україні отримати більше зброї та політичної підтримки. Про це 15 травня у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

"Три довгих дні - і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений - набагато сильнішою. Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки", - заявив глава держави.

Зеленський нагадав, що під час своїх візитів до Італії, Німеччини, Франції та Великої Британії він провів зустрічі з лідерами перерахованих вище країн, а також із Папою Римським Франциском. Також він спостерігав за підготовкою українських захисників і оглянув військову техніку, яку вже використовують або будуть використовувати ЗСУ.

"На всіх зустрічах обговорювали нашу формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів слідувати українській формулі. Є більше підтримки для нашого вступу до ЄС, більше розуміння, що вступ України до НАТО буде, він неминучий", - наголосив глава держави.

Зеленський відзначив і створення коаліції з навчання українських пілотів. Зокрема, він розраховує на підтримку Франції та інших партнерів. Також він подякував Італії, Німеччині, Франції та Британії за значний внесок в оборону української держави.

"Отже, головні результати за ці дні - нова зброя для України, повага до українців, нашу перемогу вдалося зробити ближчою", - заявив він.

Нагадаємо, що під час візиту Зеленського до Британії стало відомо, що Україна отримає сотні ударних безпілотників із дальністю дії понад 200 кілометрів.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті