"Потрібні зміни в менталітеті німецьких військових": генерал бундесверу заявив, що Німеччина має бути готова до війни з РФ за 5 років

Німеччині слід бути готовою до війни з Росією через п'ять років. Про це заявив генеральний інспектор Збройних сил ФРН (бундесверу) генерал-лейтенант Карстен Бройер в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, опублікованому 10 лютого.

"Якщо вивчити думки аналітиків і побачити, яку військову загрозу становить потенційна Росія, то це означає для нас п'ять-вісім років підготовки", - сказав Бройер.

За його словами, це не означає, що війна буде.

Генеральний інспектор також заявив, що вперше після закінчення холодної війни Євросоюз зіткнувся із загрозою можливої війни ззовні, заявив Бройер, маючи на увазі побоювання того, що війна Росії проти України розшириться на інші країни. 

"Підвищення боєздатності до рівня вимог воєнного часу означає не тільки готовність особового складу і матеріальне постачання, а й необхідність змін у менталітеті суспільства і самих німецьких військових", - сказав також Бройєр.

Він підкреслив, що вбачає в діях Путіна намір розширити війну за межі України. 

"Я дізнаюся про це з того, що він пише і говорить, а також з його дій в Україні", - пояснив німецький генерал. - "Ми бачимо, що Росія за рішенням Держдуми перейшла на військову економіку".

Генеральний інспектор бундесверу також назвав бої в Україні "жахливою агресивною війною з великими втратами з обох сторін". 

"Те, як Путін посилає своїх солдатів у бій, - нелюдяно", - підкреслив він. 

На думку Бройєра, наразі видно ознаки війни на виснаження, а подальші події залежатимуть насамперед від того, як Кремль постачатиме фронт і скільки ще військовослужбовців вирішить відправити в Україну.

Бройер також відреагував на висловлювання критиків, які звинувачують Захід у постачанні Києву озброєння лише в обсязі, достатньому для продовження війни, але не для її успішного завершення. 

"Я справді не бачу, щоб де-небудь існувало свідоме обмеження допомоги. ФРН обмежена лише тим, що є в її розпорядженні, і тим, що можна виробити і доставити українській стороні", - сказав генерал. 

Раніше повідомлялося, що Шольц під час візиту до Вашингтона обговорив подальшу допомогу Україні з сенаторами США.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті