Посли Євросоюзу, Ізраїлю та Швейцарії відвідали постраждалу від рашистів Вінницю

На чолі із Представництвом Європейського Союзу до Вінниці прибули з візитом представники 16 держав-членів ЄС, Ізраїлю та Швейцарії. Про це повідомляється на офіційній сторінці представництва ЄС в Україні 18 липня.

Зазначається, що міжнародні посли під час візиту засудили ракетний удар, який росія завдала по Вінниці 14 липня.

Члени делегації зустрілися із вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, а також поклали квіти на місці ракетного удару на знак пам'яті жертв російських обстрілів. Посли висловили свою підтримку та глибоке співчуття сім'ям загиблих.

"Ракетний удар по центру Вінниці є черговим з безперервного ряду обстрілів, які росія систематично, свідомо та невибірково завдає мирного населення та громадянської інфраструктури України. Його було завдано того ж дня, коли представники Європейського Союзу та міжнародні посадові особи зібралися в Гаазі, щоб обговорити відповідальність росії за військові злочини, які вона вчиняє в Україні. Ми повинні забезпечити справедливість. Це наш обов'язок перед усіма жертвами російської агресії серед мирного населення. безкарності", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомлялося, тіла всіх, хто загинув внаслідок ракетного удару по Вінниці (24 особи), упізнано.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті