Посла України викличуть до МЗС Ізраїлю: через висловлювання про "проросійську позицію" країни

МЗС Ізраїлю має намір викликати для пояснень посла України Євгена Корнійчука після того, як посольство опублікувало заяву зі звинуваченням уряду країни у "проросійській позиції". Про це повідомляє ЛІГА з посиланням на The Times of Israel.

Нагадаємо, Посольство України в Ізраїлі опублікувало повідомлення, в якому розцінило "так званий "нейтралітет" уряду Ізраїлю як відверто проросійську позицію".

Як повідомляє видання, МЗС Ізраїлю має намір у зв'язку з цим викликати для роз'яснень посла України Євгена Корнійчука.

В інтерв'ю Нетаньягу сказав, що в Ізраїлю "є побоювання, що будь-які системи, які ми передаємо Україні, будуть використані проти нас, тому що вони можуть потрапити до рук Ірану", і тому Ізраїль "має проявляти обережність". Нетаньягу також зазначив, що "це не теоретична можливість" і саме це "відбулося із західними протитанковими засобами", які опинилися біля кордонів Ізраїлю.

Як сказав 25 червня на брифінгу для журналістів глава МЗС Ізраїлю, "попри складнощі у відносинах із Росією, Ізраїль стояв на боці України з початку війни до сьогоднішнього дня і навіть голосував на міжнародних форумах за осуд Росії".

Коен також додав, що Ізраїль вже відправив до України "безпрецедентну гуманітарну допомогу" розміром 80 млн шекелів (близько $22 млн), а на поточний рік заплановано ще більшу суму гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, уряд Ізраїлю продовжив перебування українських біженців у країні до кінця липня та зняв обмеження щодо працевлаштування. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті