Попаснянському психоневрологічному інтернату надають окреме приміщення на Буковині (ФОТО)

Попаснянський психоневрологічний інтернат, релокований до Чернівецької області, отримає окреме приміщення. Відповідне рішення ухвалила профільна комісія Чернівецької облради, повідомив Микола Гуйтор, перший заступник голови облради, 29 липня під час престуру, організованого Харківським пресклубом.

"Наступного тижня на сесії облради ми затвердимо дане рішення", – сказав Гуйтор.

Микола Гуйтор (другий праворуч) розповів журналістам про релокацію медзакладу з Попасної

Він уточнив, що жодних перепон у прийнятті рішення з боку депутатів облради у цьому питанні бути не може – громада Буковини зацікавлена в тому, щоб надавати всебічну допомогу закладам та підприємствам, релокованим із зони бойових дій.

Як розказав "ОстроВу" Олександр Колесніков, директор КЗ "Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат", очолюваний ним заклад буде розміщено в будівлі колишнього туберкульозного диспансеру в селищі Красноїльськ неподалік від Чернівців.

"Наразі ми працюємо в одному з приміщень Чернівецької обласної психоневрологічної лікарні", – уточнив Колесніков.

За його словами, пацієнтів медичного закладу (127 чоловіків і жінок) було евакуйовано з Попасної 18 березня. Два дні тривала дорога до Чернівців: автобусом людей евакуювали до Бахмута, а звідти потягом – на Буковину.

За словами керівника закладу, частина його співробітників також виїхала з Попасної в Чернівецьку область, згодом штат доукомплектували місцевими працівниками. Наразі в психоневрологічному інтернаті працює 10 співробітників.

Раніше повідомлялось, що школярі окупованої Старобільської громади можуть продовжити навчання за українськими програмами.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті