Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — ООН

Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — це більша частина переміщених дітей шкільного віку у світі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на UN News.

"З кожним роком кількість переміщеного населення зростає, і частка дітей у світі, які не мають можливості здобути освіту, постійно збільшується", - зазначив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

У звіті "Освіта на паузі" Управління Верховного комісара у справах біженців ООН (УВКБ ООН) йдеться про те, що лише близько половини дітей українських біженців були зараховані до шкіл на 2022-2023 навчальний рік у тих країнах, де вони наразі проживають.

Серед причин, через які дітей не зараховують до навчальних закладів, називають адміністративні, правові та мовні бар'єри, а також брак інформації про наявні варіанти освіти.

За словами речника УВКБ ООН Вільяма Шпіндлера, багато батьків не хочуть віддавати своїх дітей до шкіл, оскільки сподіваються незабаром повернутися в Україну, або ж "існує невизначеність щодо можливої реінтеграції в українську систему освіти".

Крім того, в багатьох країнах, де перебувають біженці, часто не вистачає фізичного простору або кількості вчителів, щоб прийняти більшу кількість учнів.

"В умовах повномасштабної війни, що триває в Україні, необхідно докласти значних зусиль, щоб уникнути довгострокової шкоди для навчання дітей, їхнього потенціалу та перспектив", - сказав Шпіндлер.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті