Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — ООН

Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — це більша частина переміщених дітей шкільного віку у світі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на UN News.

"З кожним роком кількість переміщеного населення зростає, і частка дітей у світі, які не мають можливості здобути освіту, постійно збільшується", - зазначив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

У звіті "Освіта на паузі" Управління Верховного комісара у справах біженців ООН (УВКБ ООН) йдеться про те, що лише близько половини дітей українських біженців були зараховані до шкіл на 2022-2023 навчальний рік у тих країнах, де вони наразі проживають.

Серед причин, через які дітей не зараховують до навчальних закладів, називають адміністративні, правові та мовні бар'єри, а також брак інформації про наявні варіанти освіти.

За словами речника УВКБ ООН Вільяма Шпіндлера, багато батьків не хочуть віддавати своїх дітей до шкіл, оскільки сподіваються незабаром повернутися в Україну, або ж "існує невизначеність щодо можливої реінтеграції в українську систему освіти".

Крім того, в багатьох країнах, де перебувають біженці, часто не вистачає фізичного простору або кількості вчителів, щоб прийняти більшу кількість учнів.

"В умовах повномасштабної війни, що триває в Україні, необхідно докласти значних зусиль, щоб уникнути довгострокової шкоди для навчання дітей, їхнього потенціалу та перспектив", - сказав Шпіндлер.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті