Понад 900 переселенців з Луганщини отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді протягом тижня – ОВА

Більше 900 ВПЛ з Луганської області отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді протягом останнього тижня. Про це повідомила Луганська ОВА на своїй сторінці у Facebook 11 березня.

"Протягом тижня більше 900 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що у Київському хабі їм видавали продуктові та гігієнічні набори від "БФ "Восток SOS", продукти харчування від Луганської обласної державної адміністрації та сімейні гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції. Разом з тим надавалися правова допомога від адвокатів БФ "Право на Захист" та консультаційні послуги від спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості.

На Полтавщині внутрішньо переміщені особи забезпечувалися одягом, взуттям, дитячими памперсами, продуктовими та гігієнічними наборами.

У Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, переселенці також отримували відповіді на загальні, соціальні, юридичні та інші невідкладні для внутрішньо переміщених осіб питання.

Водночас у Корсунь-Шевченківському відвідувачам видавали продуктові та гігієнічні набори для дітей до 3-х років та осіб 65+ від БФ "Восток SOS" та продукти харчування від Луганської обласної державної адміністрації.

"У Хмельницькому хабі за потреби надавалася допомога від психологів "Ла Страда – Україна", продовжилася видача продуктів харчування та дитячих підгузків", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що пенсійники Луганщини ведуть виїзні прийоми в хабах для ВПО в шести регіонах України.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті