Понад 1400 переселенців з Луганщини у різних регіонах звернулися по допомогу до гумхабів Гірської громади за тиждень

Понад 1400 переселенців з Луганщини звернулися по допомогу до гумхабів Гірської громади в різних регіонах України протягом минулого тижня. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі 12 червня.

"Більше 1400 ВПО-луганчан за тиждень звернулися по допомогу до гумхабів Гірської громади", – сказано в повідомленні.

У Києві, крім продуктових наборів, наші переселенці отримували допомогу від благодійної організації "БФ "Восток SOS", сімейні набори гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизну від неурядової некомерційної корпорації "Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк". Також у хабі консультували спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості, юрист благодійного фонду "Право на захист", лікар.

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

У Корсунь-Шевченківському видавали продуктові набори, допомогу від "Восток SOS", підгузки для дітей та дорослих, гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі мали змогу звернутися до юриста та отримати консультації із питань пошкодженого майна.

На Хмельниччині ВПО з Луганщини забезпечувалися продуктовими наборами. Крім того, лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків.

На Полтавщині переселенцям видавали продуктові та гігієнічні набори, одяг, взуття та підгузки. Також спеціалісти гуманітарної місії "Проліска" надавали луганчанам психологічну допомогу, консультували юристи благодійного фонду "Право на захист", спеціаліст пенсійного фонду України у Луганській області, приймав лікар.

Раніше повідомлялось, що гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини розпочав роботу в Ірпені (адреса, контакт).

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті