Понад 1000 суден вийшло з портів України морським коридором - Брінк

З портів Чорного моря України гуманітарним коридором відправлено 1005 кораблів, які доставили близько 30 мільйонів тонн вантажу на світові ринки, зокрема й зерно. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у мережі X. 

"Понад 1000 суден вийшли з українських чорноморських портів, доставивши на світові ринки майже 30 мільйонів тонн вантажу, включаючи зерно", - написала Бріджит.

За її словами, незважаючи на війну Росії, Україна продовжує підтримувати робочі місця та бізнес, розвивати свою економіку та постачати світові життєво необхідні товари.

17 липня 2023 року Росія вийшла із "зернової угоди" через те, що умови Кремля "не виконують". Президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі. За його словами, український експорт необхідний для всіх у світі. А кожна держава, яка підтримає, стане "рятівником життя".

Крім того, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що Україна може почати страхувати за рахунок власного бюджету судна, які йтимуть "зерновим коридором", але потрібна підтримка партнерів.Вже у серпні 2023 року Україна відкрила коридори у Чорному морі для торговельних суден. Такі маршрути раніше були запропоновані Україною для Міжнародної морської організації. При цьому зазначено, що протягом маршрутів зберігається військова та мінна небезпека з боку РФ

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті