Польща конфіскувала кошти з рахунків посольства РФ у Варшаві

Влада Польщі вилучила гроші з рахунків російського посольства та торговельного представництва після того, як кошти на них були заморожені через підозри у можливому використанні з метою відмивання або фінансування тероризму. Про це заявив російський посол у Польщі Сєргєй Андрєєв, повідомляє "ЛІГА" 27 квітня.

"Ми отримали повідомлення від прокуратури про те, що кошти з рахунків посольства та торговельного представництва в банку Santander перераховані на рахунки прокуратури", – заявив російський посол. 

За словами посла, на рахунках перебували значні суми у доларах США та польських злотих.

Після цього  банк Santander повідомив російському посольству про припинення співпраці з ним та закрив рахунки.

Рахунки російського посольства у Польщі були заморожені після вторгнення росії в Україну. У квітні цього року польські судові виконавці зайняли житловий комплекс на 100 квартир у Варшаві, який перебував у користуванні російського посольства, але був переданий рішенням суду державному казначейству республіки.

Як повідомлялося, Київрада розірвала договір оренди землі з посольством росії. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті