Польща спростила для українців отримання Карти поляка

Польща спростила для українців процедуру отримання Карти поляка – тепер її можна буде отримати на території польської держави, а не у польському консульстві в Україні, як це було й досі. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Згідно з оновленням, українці можуть подати документи на отримання або продовження терміну дії Карти поляка на території Польщі. Раніше громадяни України мали звертатися до польського консульства в Україні", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нові правила набирають чинності з 29 липня.

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що подати документи на Карту поляка можна буде у всіх шістнадцяти воєводствах країни. Нововведенням зможуть скористатися як ті, хто хоче продовжити дію документа, так і вперше, що подаються на отримання Карти поляка.

Карта поляка – це документ, що підтверджує приналежність людини з-за кордонів Польщі до польської держави та народу. Ця карта дає право на безкоштовне отримання довгострокової візи, легальне працевлаштування без спеціального дозволу на роботу, безкоштовне відвідування музеїв, знижку на проїзд залізницею тощо.

Як раніше повідомлялося, кількість поляків, які мають симпатію до українців, перевищила 40%.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті