Прикордонники викрили понад 700 чоловіків з підробленими довідками про непридатність до військової служби

В України після введення воєнного стану понад 700 чоловіків з підробленими довідками про непридатність до військової служби намагалися переткнути кордон. Про це інформує ДПСУ 12 серпня у Теlegram.

"Після введення воєнного стану прикордонники викрили понад 700 чоловіків з підробленими довідками про непридатність до військової служби", - йдеться у повідомленні.

У Погранслужбі нагадали, що за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст.336 ККУ) передбачене позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. А за використання підробленого документа (ч.4 ст.358 ККУ) передбачений штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Як повідомлялося, групу осіб, які на човні переправляли військовозобов’язаних до Білорусі, викрито й затримано на Чернігівщині.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті