Майже 18 мільйонів українців потребуватимуть допомоги в найближчі місяці – ООН

Як мінімум 17,7 млн українців у наступні місяці потребуватимуть захисту та допомоги, це на 2 мільйони більше ніж прогнозувалось в квітні. Про це йдеться у заяві ООН від 8 серпня, пише "Голос Америки".

"Знищення десятків осель, нестача доступу до палива, газу, або електроенергії через пошкодження інфраструктури може стати питанням життя та смерті, якщо люди не зможуть обігріти свої оселі", – йдеться в заяві ООН.

Прогнозується, що ситуація погіршиться з настанням зими.

"Більше людей, ймовірно, полишать регіони, де не буде доступу до газу, палива чи електроенергії для опалення осель", – заявила Деніз Браун, координаторка гуманітарної допомоги ООН для України.

Підкреслюється, що в ООН збільшили запит на допомогу Україні з 2,25 млрд доларів США до 4,3 млрд доларів для того, щоб "продовжувати надавати критично важливу допомогу та захист людям в Україні до грудня 2022 року".

Раніше повідомлялось, що ООН проведе розслідування вибуху в Оленівці.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті