Підполковник авіації США: "Є достатньо американських пілотів, готових захищати небо України. Я буду першим"

В США достатньо військових пілотів, готових захищати небо України. Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив підполковник американської авіації у відставці Ден Гемптон, якого називають "найсмертоноснішим пілотом F-16".

Коментуючи підготовку українських пілотів на американських винищувачах F-16, Ден Гемптон зазначив, що «найважливіше – знайти людей, здатних керувати тими літаками, які вже мають тисячі годин польотів на цих літаках і не потребують навчання».

«Це швидше рішення, ніж відправляти українських пілотів до США на програму навчання. Це буде добре, коли війна закінчиться, але ви повинні спочатку виграти війну... Знову таки, це мають вирішити уряди та політики», - сказав Ден Гемптон.

«Я вам скажу, що доступ до таких пілотів є. І це цілком здійсненний варіант. Тож сподіваюся, люди, які при владі у вашій країні, почують це і, можливо, задумаються над цим. Я б сказав, що є достатньо американських пілотів, готових зробити це, якщо уряд розв’яже свої питання... Є також європейські пілоти, які навчаються на F-16, тому є достатньо пілотів для цього. Є лише деякі важливі деталі щодо роботи та боротьби за інший уряд, які потрібно було б вирішити», - вважає Ден Гемптон.

Він підкреслив, що «Україна бореться проти Росії,.. це добро проти зла, тут немає питань, хто правий, а хто винен».

«Тому я думаю, що в цьому дусі уряди, які можуть надавати ці послуги, повинні це робити, і я сподіваюся, що вони це зроблять. Я навіть поїду сам, я стану номером один, можете на мене розраховувати», - зазначив Ден Гемптон.

Він також сказав, що російський літак Су-35 -  «насправді не такий гарний літак». «Він добре виглядає на авіашоу, але моя особиста думка, що це мотлох», - сказав Ден Гемптон.

Як повідомлялося, російський винищувач збив американський дрон-розвідник над Чорним морем. США попереджають РФ про загрозу ескалації.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті