Російський винищувач збив американський дрон-розвідник над Чорним морем. США попереджають РФ про загрозу ескалації

Російський винищувач Су-27 врізався в американський безпілотник над Чорним морем. Про це 14 березня повідомила прес-служба Європейського командування Збройних Сил США.

"Наш безпілотник MQ-9 виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до аварії та повної втрати MQ-9. Насправді цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до краху обох повітряних суден", - заявив командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер.

За даними американських військових, над Чорним морем спробу перехоплення БПЛА MQ-9 "Reaper" здійснили два російські винищувачі Су-27. Під час інциденту борт ВПС США виконував розвідувальну місію у міжнародному повітряному просторі.

Однак російські пілоти спочатку пролітали перед БПЛА в "безрозсудній манері", а потім один із винищувачів зачепив Reaper. В американському командуванні додали, що подібні агресивні дії росіян небезпечні і можуть призвести до прорахунків та ненавмисної ескалації.

Проте Хекер заявив, що авіація США та союзників продовжить проводити операції в міжнародному повітряному просторі навіть попри цей інцидент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стратегічний бомбардувальник США пролетів за 200 кілометрів від російського Петербурга.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті