Підозру від СБУ отримали бухгалтерка, підприємиця й чиновниця з Луганщини, які "перекваліфікувались" у колаборантки

СБУ зібрала доказову базу стосовно колабораційної діяльності трьох ворожих поплічниць, які отримали від рашистів начальницькі крісла в окупаційних "адміністраціях" у Луганській області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 1 грудня. 

Задокументовано, що у квітні 2022 р. начальником відділу культури в "адміністрації Сватівського району ЛНР" стала 55-річна жителька села Гончарівка, яка раніше працювала бухгалтеркою в сільраді. Тоді ж начальницею відділу державної реєстрації актів цивільного стану так званого "Новопсковського районного управління юстиції міністерства юстиції ЛНР" була призначена колишня працівниця служби у справах дітей Новопсковської селищної ради", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що третя колаорантка - 45-річна місцева підприємиця, яка очолила відділ у справах молоді та спорту в незаконній "адміністрації м. Лисичанська ЛНР" у червні цього року.

Як підкреслюють в СБУ, через брак "кваліфікованих кадрів" окупанти підбирають колаборантів на керівні посади не за принципом профпридатності, а за готовність співпрацювати з окупаційним режимом і виконувати вказівки "керманичів" незаконних органів влади.

"Наразі правопорушниці працюють на користь путінської диктатури, допомагають окупантам утримати контроль над тимчасово захопленою територією Луганської області. Цим особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ задокументувала діяльність "замминистра труда и соцполитики ЛНР" Войнова, а колишнього "міністра" оголосила у розшук.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті