СБУ задокументувала діяльність "замминистра труда и соцполитики ЛНР" Войнова, а колишнього "міністра" оголосила у розшук

СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого "заместителя министра труда и социальной политики ЛНР" Євгена Войнова. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 29 листопада.

"Колишній бухгалтер одного з луганських підприємств від початку російської агресії підтримав окупантів. Співпрацював з ворогом на різних посадах у структурах окупаційної влади угруповання "ЛНР". Призначення на "урядову" посаду колаборант отримав у листопаді 2022 року. У якості "замминистра" він впроваджує на тимчасово окупованій території політику загарбників у соціальній сфері, займається просуванням правлячої в РФ партії "Единая россия", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що СБУ повідомила фігуранту про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Крім  того, співробітники СБУ завершили досудове розслідування щодо колишнього "министра образования и науки ЛНР". У ході слідчої роботи повністю доведено колабораційну діяльність правопорушника, який впроваджував на тимчасово окупованій території освітні стандарти агресора, приймав рішення щодо приведення освітнього процесу у відповідність до законодавства РФ та угруповання "ЛНР", "підвищення кваліфікації" педагогів в РФ. Матеріали справи перебувають на розгляді в суді. Правопорушника оголошено у розшук.

Раніше повідомлялось, що реальний термін ув'язнення отримав колаборант з Луганщині, який приїхав на підконтрольну Україні територію "поволонтерити".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті