Підозру від СБУ отримала "міністерка молодіжної політики" з так званої "ЛНР"

СБУ повідомила про підозру екс-радниці терориста Пасічника, яка очолила окупаційне "міністерство молодіжної політики "ЛНР". Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 2 листопада. 

"Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Юлію Величко - так звану "міністерку молодіжної політики РФ" у тимчасово окупованій частині Луганщини. На цю "посаду" фігурантку призначили у червні 2023 року. До цього вона була радницею у ватажка терористичної організації "ЛНР" Пасічника та агітувала місцеву молодь підтримати російських загарбників після початку повномасштабного вторгнення РФ", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що в "міністерському кріслі" колаборантка координує діяльність створеного агресором "молодіжного парламенту ЛНР". Це загарбницька псевдоустанова, яка в публічній площині має створювати ілюзію підтримки кремлівського режиму з боку юних мешканців захопленої Луганщини. 

Крім того, Величко організовувала відбір "кандидатів" серед місцевих колаборантів до "молодіжного парламенту при держдумі РФ" у Москві. Там юні "делегати" проходять ідеологічну обробку на користь Кремля та отримують методички щодо залучення своїх однолітків з окупованого Донбасу до агресивної війни проти України. 

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Величко про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині на сході нашої держави. У зв’язку з цим тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України", - йдеться в повідомленні. 

Підкреслюється, що зловмисниці загрожує до 10 років тюрми. 

Раніше повідомлялось, що керівниця "гостелерадиокомпании ЛНР" Прасолова отримала підозру від СБУ, пропагандистці загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше також повідомлялось, що колаборантку з Луганська Зінаїду Надьон викрито на фінансуванні окупаційної адміністрації й бойовиків "ЛНР".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті