Підірвати Каховську ГЕС росія планувала ще в грудні - військовий експерт BILD

Підірвати Каховську ГЕС росія планувала ще в грудні 2022 року. Про це заявив військовий експерт німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Він проаналізував відео, опубліковане 9 грудня 2022 року YouTube-каналом "Едгар Миротворець". Двоє чоловіків, які називають себе "російськими патріотами", розповідають, що перебувають у Херсонській області. Вони повідомляють, що Каховська ГЕС уже замінована і її збираються підірвати протягом місяця. За їхніми словами, наказ про мінування дала російська армія, від неї чекають і наказу про підрив.

"1 січня Каховський гідровузол буде підірвано. Усю українську армію, яка перебуває по той бік річки, буде зметено, - каже один із них. - Херсон буде повністю затоплений".

Автор YouTube-каналу запитує, чи не мучить їх совість, оскільки загине багато людей. Вони відповідають, що затоплення буде "меншим із двох зол" порівняно з контрнаступом ЗСУ на лівий берег Дніпра.

Рьопке зазначає, що цього вівторка, 6 червня, російське агентство "РИА Новости" опублікувало кадри, на яких солдати РФ пересуваються серед руїн Каховської ГЕС серед білого дня, не побоюючись українських снайперів.

"Ця сцена зайвий раз доводить, що найближча українська позиція розташована щонайменше за 1300 метрів від місця вибуху, а російські військові мали прямий доступ до машинних відділень ГЕС і греблі, підірваних у вівторок вранці", - пише експерт.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті