Під Краматорськом два російських агента "полювали" на HIMARS

Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які збирали дані про ЗСУ в Краматорському районі. Про це 5 травня повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки затримала ще двох учасників розгалуженої агентурної мережі фсб, які проводили розвідувально-підривну діяльність у прифронтових районах Донеччини. П'ятьох їхніх спільників було затримано під час контрдиверсійних заходів української спецслужби в грудні 2022 року та на початку весни поточного року", - повідомили у відомстві.

У СБУ зазначили, що ці агенти збирали дані про місця базування та переміщення підрозділів українських військових. Основну ж увагу вони приділяли пошукам бойових позицій РСЗВ HIMARS.

СБУ своєчасно викрила, задокументувала злочинні дії та затримала обох ворожих агентів під час виконання ними завдання. Затриманими виявилися жителі Донецької та Харківської областей. Росіяни завербували їх дистанційно ще на початку повномасштабної війни.

Під час обшуку за місцем проживання затриманих виявили мобільні телефони та інші речові докази незаконної діяльності. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримали російського "крота", який мобілізувався до ЗСУ і намагався шпигувати за українською авіацією.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті