Під Донецьком російського солдата командири прив'язали до дерева, щоб змусити йти на передову

У районі окупованого Донецька російського військового його командири прив'язали до дерева на всю ніч, щоб змусити вирушити на передову. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал "АSTRA" - видання незалежних російських журналістів, які зазнали цензури або переслідування в РФ.

У повідомленні йдеться, що російські рядові - брати Геннадій і Семен Кіскорови, мобілізовані понад рік тому з Новокузнецька, вимагали переходу на альтернативну цивільну службу у зв'язку з релігійними переконаннями, однак командир відмовив їм. Обидва брати - військовослужбовці 1-го мотострілецького батальйону військової частини №21005, перебувають у відрядженні в районі окупованого Донецька.

Після рапорту Геннадія прив'язали до дерева на всю ніч, вимагаючи від нього згоди подальшої участі в бойових діях, повідомив Семен Кіскоров. Він стверджує, що Геннадій не витримав тиску і погодився знову йти на передову.

"Вирішуватиметься, що зі мною робити: також прив'язати до дерева, відправити штурмовиком або криміналку за непокору наказу", - припускає Семен.

Також зазначається, що дружини Геннадія і Семена вже відправили заяви до військової прокуратури. Крім того, їм допомагають юристи "Движения сознательных отказников".

У повідомленні наголошується, що це не єдиний випадок, коли російське командування прив'язувало військовослужбовців до дерева. Так, у листопаді таких тортур зазнав колишній кореспондент "Первого канала" Ілля Андрєєв. Після цього його відправили до нелегального підвалу для відмовників у Зайцевому, в одній із військових частин РФ.

Як повідомлялося, у росії родичі військових організовують акції, на яких пробують висловити своє обурення війною.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті