Петер Павел заявив, що Чехія знайшла спосіб дістати 3,5 млн снарядів для України. За фінансуванням для доставки звернуться до партнерів

Чехія знайшла спосіб дістати 3,5 мільйони снарядів для України, але для цього потребує фінансування. Про це заявив президент Чехії Петер Павел на "Українському ланчі", організованому Фондом Пінчука в Мюнхені 17 лютого, з посиланням на власного кореспондента повідомляє "Європейська правда".

"Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і 3 мільйони снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити в Україну за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо", - сказав Павел. 

Він зазначив, що Україну потрібно підтримувати у постачанні боєприпасів і всюди шукати військове обладнання. 

"Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди", - сказав також президент Чехії.

За його словами, Чехія "шукає військове постачання по світу, а потім працює з нашими партнерами по НАТО". 

Він окремо відзначив Данію, Нідерланди, Канаду, які забезпечили ресурси для того, щоби постачати військове обладнання до Чехії.

"А потім ми швидко переправляємо його в Україну", - пояснив він.

Раніше повідомлялось, що США уперше передадуть через третю країну конфісковані в РФ гроші для допомоги Україні: $500 тисяч витратять на підтримку енергетики.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті