Перша зустріч з початку повномасштабного вторгнення РФ: глави МЗС України та Угорщини поділились враженнями від переговорів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів перші з початку повномасштабного вторгненні росії переговори з угорським колегою Петером Сіярто, на яких, зокрема обговорювалося майбутнє рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС. Про це очільник МЗС України повідомив у соцмережі Х 11 грудня.

"У Брюсселі ми мали відверту розмову з моїм угорським колегою Петером Сійярто. Я поінформував його про нещодавні зміни в українському законодавстві щодо національних меншин. Ми детально обговорили питання початку переговорів про вступ України до ЄС. Я підкреслив, що політичне рішення з цього питання є виваженим і своєчасним", - зазначив Кулеба.

Також очільник українського МЗС наголосив, що Україна та Угорщина мають спільне європейське майбутнє.

Водночас Петер Сіярто у мережі Facebook зазначив: "Тепер, коли ми знову зустрілися, ми, звичайно, говорили про євроінтеграційні амбіції України. Я сказав своєму колезі, що для нас це не тактичне питання, а рішення, яке має історичне значення для майбутнього Європейського Союзу в цілому".

Також голова МЗС Угорщини заявив, що Єврокомісія практично не має уявлення про те, який вплив членство України в ЄС матиме на всю спільноту. 

"Варто лише згадати нерозв'язні проблеми, спричинені попередніми рішеннями Комісії щодо транзиту зерна або скасування ліцензування українських вантажівок", - зазначив Сіярто.

Також угорський очільник МЗС підкреслив, що "безумовно, ми обидва залишаємося відданими подальшому розвитку двосторонніх відносин".

Як повідомлялось раніше, Умєров поговорив із міністром оборони Угорщини та запросив його в Україну.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті