Перемовини з РФ можуть відновитися, лише якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом - Подоляк

Перемовини з РФ можуть відновитися, лише якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом. Про це сказав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica.повідомляє Офіс президента.

«Росія не хоче вести переговори – вона лише висуває ультиматуми. Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися», – зазначив Михайло Подоляк.

Він також підкреслив, що оголошення росією анексії окупованих нею Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, як і проведені на цих територіях псевдореферендуми, нічого не змінюють для України. Ці регіони були й залишаються українськими, і українська армія боротиметься за їх звільнення.

«Референдуми не мають юридичної сили за міжнародним правом. І Україна готова на все, щоб їх повернути. Наші люди про це нас просять. Це були фейкові голоси, до яких вони не мали стосунку. Тим, хто йшов голосувати, направляли автомат в обличчя й наказували: «Голосуйте!» Тому наші контрнаступи тривають», – сказав радник керівника Офісу Президента.

Щодо погроз РФ застосувати ядерну зброю Михайло Подоляк зауважив: «Шанси ядерного конфлікту невисокі, але вони є. І якщо світ – я маю на увазі цивільну частину світу – допустить повний крах міжнародної ядерної безпеки, ми матимемо катастрофічні наслідки не тільки для України».

За його словами, глобальну відповідь на можливу атомну атаку доведеться давати, зокрема, і в межах ЄС і НАТО.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті