Пентагон: Україна дала гарантії, що не битиме ракетами ATACMS по території росії. Кількість наданих ракет тримають у секреті

Міністерство оборони США наголошує, що ракети ATACMS мають застосовуватися Україною виключно в межах суверенної української території, і що Україна дала відповідні гарантії. Про це заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер під час відеобрифінгу 20 жовтня.

"Я не можу розповісти деталі щодо кількості ATACMS, які ми передали Україні. Однак, як і зі всіма іншими системами та обладнанням, які ми їм надавали, ми отримали запевнення, що зброя буде використовуватися в межах суверенної території України для того, щоб повернути та захистити цю територію", - сказав Райдер.

Він зауважив, що США і надалі консультуватимуть Україну, а також союзників і партнерів, щоб забезпечити Україну державу всім необхідним для захисту від російської агресії.

Також у міноборони США наголосили, що зможуть підтримувати оборонні потреби як Ізраїлю, так і України. 

Раніше повідомлялось, що Україна вперше використала ракети ATACMS.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті