Пентагон попередив Конгрес про брак коштів на зброю для України

Пентагон звернувся до Конгресу із закликом збільшити фінансування допомоги Україні, оскільки невдовзі можуть розпочатися проблеми з постачанням. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на лист надісланий лідерам Конгресу 2 жовтня.

"США повністю вичерпали можливості довгострокового фінансування України в рамках Ініціативи сприяння безпеці (USAI), яка надає гроші для укладання контрактів на постачання зброї", - повідомляється у листі.

Також у листі зазначається, що без додаткового фінансування США доведеться відкласти або скоротити озброєння протиповітряної оборони, боєприпасами, безпілотниками та обладнанням для підриву та ремонту, які є «критично важливими та терміновими зараз, коли Росія готується до проведення зимового наступу».

За інформацією видання, у США вже б закінчилося фінансування, якби раніше цього року Пентагон не зрозумів, що переоцінив уже надіслане обладнання, вивільнивши приблизно 6,2 мільярда доларів.

Як повідомлялось раніше, Єрмак поговорив із Салліваном на тему поточних потреб ЗСУ.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті