Парламент Чехії визнав режим путіна терористичним та підтримав ідею трибуналу

Депутати чеського парламенту ухвалили резолюцію про визнання режиму російського диктатора путіна терористичним. Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

"Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС є загрозою для мирного населення не лише на території України. Прямі чи непрямі загрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України в планах застосувати зброю масового ураження, є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою для загальноєвропейської безпеки», – заявили депутати.

У резолюції парламентський комітет також зазначає, що Росія відмовляє українському народу в праві на власну ідентичність і незалежне існування. На думку нардепів, дії російських військ та інших збройних формувань, створених за підтримки російської влади, мають ознаки військових злочинів і злочинів проти людяності, а винні в них мають бути покарані.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що росія розуміє лише силу, тому необхідно створити трибунал для засудження військових злочинців

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті