"Парадопад" у росії. Військові урочистості на 9 травня скасували ще в одній області РФ

У росії продовжують скасовувати травневі урочистості з "міркувань безпеки". 29 квітня губернатор Псковської області Михайло Ведерніков заявив, що його регіон також не буде проводити військовий парад.

"Головним викликом сьогоднішнього моменту є забезпечення безпеки всіх учасників заходів. Причини цього зрозумілі... Ми повинні запланувати і провести тільки ті заходи і тільки в тому форматі та масштабі, за яких усі учасники будуть захищені від будь-яких можливих неприємностей", - заявив чиновник.

З такою заявою він виступив на антитерористичній комісії оперативного штабу Псковської області. Там було вирішено не проводити урочисті паради у звичному форматі, а також відмовитися від салютів і феєрверків, щоб "не провокувати скупчення людей".

Зазначимо, що Псков розташований за 650 кілометрів від кордону з Україною.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до скасування парадів в окупованому Криму, а також у Бєлгороді та Курську приєдналася й Орловська область РФ.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті