Пандемія коронавірусу: в Україні завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації

В Україні з 1 липня завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм.

"З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу", - написав він.

За словами Шмигаля, COVID-19 став для українців важким випробуванням.

"Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей. За період пандемії ми відпрацювали механізми реагування, що стали в пригоді під час повномасштабної війни. Тепер відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами", - пояснив премʼєр, подякувавши медикам, які всі ці роки самовіддано боролися з пандемією та зробили все, аби мінімізувати її наслідки.

"Сьогодні наші лікарі та медсестри не менш героїчно допомагають захисникам та цивільним в умовах повномасштабної війни", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, що голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що міжнародній спільноті обов'язково необхідно встановити походження COVID-19, аби підготуватися до майбутніх пандемій. Існує дві основні теорії походження COVID-19: його природне поширення від кажанів до тварин-посередників й зрештою людей та випадковий витік із лабораторії.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті